10 trikova da parfem duže traje na tebi

Ne, količina u ovom slučaju uopšte nije bitna. Nekoliko kapi je dovoljno da mirišeš ceo dan, ali samo ako znaš gde, kada i kako da ih naneseš.

Parfem na ručnom zglobu? Ne, nikako!

Ako naprskaš parfem na ručni zglob (što većina radi) uvek možeš, slučajno, da ga ispereš vodom prilikom pranja ruku. U vezi sa ovim „mestom za parfem“ kruži teorija da se trljanjem jednog o drugi ručni zglob oštećuju molekuli, što menja miris parfema. To nije tačno. Molekuli nisu toliko osetljivi i miris se neće promeniti ukoliko trljamo jedan o drugi ručni zglob.

Parfem u kosi? Da, da!

Ukoliko želiš da mirišeš ceo dan, ali suptilno, a ne da gušiš sve oko sebe, parfem naprskaj u kosu. Najbolje je na onaj deo koji raste iza ušiju, ili uz vrat.

Parfem na četki za kosu? Dobro rešenje.

Ako je tvoja kosa suva, a dlaka tanka i lako se kida, nemoj prskati parfem direktno na kosu, već naparfemiši svoju četku, a potom se očešljaj.

Parfem na garderobi? Taman posla

Mirise nikada nemoj da nanosiš direktno na odeću – neki parfemi su takvog sastava da mogu da ostave trajne fleke na garderobi.

Kombinacije prarfema, krema, losiona? Uvek!

Duže trajanje mirisa na sebi obezbedićeš i kada parfem kombinuješ sa mlekom za telo ili gelom za tuširanje, istog mirisa i istog proizvođača.

Iza kolena? Laž.

Parfem naprskan iza kolena neće doprineti tome da duže mirišeš, naročito ne tokom toplih letnjih dana, kada nam se noge znoje čak i kada nisu prekrštene.

Iza ušiju? Istina.

Parfem slobodno naprskaj iza ušiju, što verovatno uveliko radiš. Tu se ne znojimo mnogo, ne dodirujemo to mesto često, tako da će parfem na tom mestu ostati dugo, a i najjače može da ga oseti onaj ko te poljubi.

Na mokru ili na suvu kožu?

Parfem nanesi na vlažnu kožu, sigurno će duže mirisati. To naročito važi ako imaš suvu kožu.

Najelegantniji način je…

… špricanje parfema u vazduh u visini glave, nakon čega treba brzo proći kroz „oblak“ parfema.

Važno je i gde stoji flašica!

Parfem bi trebalo da bude u staklenoj flašici koja je dobro zatvorena. Preporučuje se da stoji u frižideru, verovali ili ne, jer se tako usporava proces oksidacije zbog kojeg parfemi gube miris.

I na kraju red je da probate sve ove savete, zar ne?

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама