150 radnih mjesta u mljekari Milkraft u Pavinom Polju koja u martu počinje sa radom

Vlasnik mljekare Milkraft Dragan Burić održao je sastanak sa domaćinima iz Pavinog Polja, na kojem je razgovarano o budućoj saradnji i najavljen početak proizvodnje  u martu mjesecu naredne godine.

Burić je kazao da je izgradio najsavremeniju farmu impozantnog kapaciteta.

-Priprema se i gradnja prerađivačkog pogona sa širokim asortimanom proizvoda i za izvoz. Na farmi Milkraft nalazi se 500 grla muznih krava, a u mljekari će biti zaposljeno  150 radnika. Otvara se mogućnost za otkup od farmera sa šireg područja ovog dijela Crne Gore.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Petar Ivanović je nakon obilaska radova na izgradnji buduće mljekare kazao da je zadovoljan onim što je vidio i planovima investitora.

-Dinamika radova najbolje demantuje one koji su imali kritički odnos prema kreditiranju takvih projekata iz Abu Dabi fonda. Na izgradnji mljekare je urađeno dosta, tako da je na nekadašnjoj ledini nikao impozntan objekat u kojem će se na proljeće moći naći zapoljenje, kazao je Ivanović.

Mještanin Miloje Bošković kaže da je velika stavr imati u blizini okvu farmu i mljekaru.

-Ova mljekara se može ravnati sa najboljim na Balkanu.To je šansa za domaćine sa ovog prostora i očekuju se nove mogućnosti , koje će zaustaviti  migraciju sa ovog područja, a biće i onih koji će se vratiti, jer mljekara stvara uslove za njihov povratak, kazao je Bošković.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама