225.000 eura za automobile ambasadora!

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Do kraja marta ove godine planirano 225.000 eura za kupovinu novih automobila Ministarstvu vanjskih poslova, kojim rukovodi Srđan Darmanović.

  Kako se navodi u u planu javnih nabavki za tekuću godinu, koji je juče objavila Uprava za javne nabavke, novi automobili namijenjeni su za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Za automobile će otići oko trećina ukupnog budžeta za kuppovinu robe i usluga jer je ukupna vrijednost plana 819.651 eura, kako prenosi Dan.

Ministarstvo vanjskih poslova lani je prekršilo zakon o javnim nabavkama jer do 31. januara nijesu javno objavljeni njihovi planovi potrošnje za 2017. godinu. Prema Zakonu o javnim nabavkama, naručilal (državni organ) je dužan da do 31. januara tekuće fiskalne, odnosno finansijske godine, sačini plan javnih nabavki i dostavi ga nadležnom organu radi objavljivanja na portalu javnih nabavki. Uprkos isticanju zakonskog roka, to još nijesu uradila tri resora, kako navodi Dan.

Saglasnost na plan potrošnje, osim za Skupštinu Crne Gore i organe sudske vlasti, prema zakonu daje ministarstvo.

Kako prenosi Dan, prema spisku službenih vozila koji se nalazi na sajtu Ministarstva vanjskih poslova, taj resor raspolaže sa sedam četvorotočkaša od kojih je jedan neispravan. Najstarije vozilo na parkingu proizvedeno je 2003. godine a najmladje 2016. U pitanju su vozila “ škoda“, “hjundai“, “audi“ i “krajsler“, a navodi se da su na raspolaganju vozačima zaposlenim u resoru.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама