Albanski pasoši nijesu rješenje za Kosovare

Foto: president-ksgov.net

Predsjednik Kosova Hašim Tači danas je u Prištini od predsjednika Albanije Iljira Mete zatražio da se pitanje izolacije građana Kosova uspostavljeno zbog blokade procesa liberalizacije viza riješi tako da Albanija dodijeli albansko državljanstvo građanima Kosova, na šta je Meta rekao da to nije rješenje.

„Evropska unija je dovela Kosovo u položaj klasične izolacije, posebno po pitanju liberalizacije viza“, kazao je Tači na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsjednikom Albanije Iljirom Metom koji je danas boravio na Kosovu.

Meta je na to odgovorio kako „nije rješenje da se primi albansko državljanstvo“, već je rješenje da se prevaziđe problem izolacije Kosova.

„Izražavamo neophodnost okončanja izolacije, da ne kažem diskriminacije, građana Kosova“, rekao je Meta ocjenjujući nepravednim uslovom za liberalizaciju viza ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Tokom današnjeg boravka na Kosovu, albanski predsjednik je dočekan sa najvišim državnim počastima, uz počasnu jedinicu garde Bezbjednosnih snaga Kosova.

Kosovski predsjednik je Metu odlikovao Ordenom nezavisnosti za doprinos i angažovanje albanskog predsjednika za slobodu i nezavisnost Kosova.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама