Aleksić saslušan u tužilaštvu

U Višem državnom tužilaštvu saslušan je Radovan Aleksić, koga tužilaštvo sumnjiči da je 11. jula pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića.

Saslušanje Aleksića je počelo u 15 sati. Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izviđaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R.A. državljanin Srbije, 11. jula ove godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice.

Prema ovom licu je bila raspisana lokalna potjernica i isti će, nakon što je  na graničnom prelazu Dubrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, radi saslušanja“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Na Predraga Šukovića 11. jula ove godine ispaljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Mediji u Crnoj Gori su najprije javili da je uhapšen bivši šef Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije, ali prema saznanjima N1 A.R. nikada nije bio šef KOS-a Vojske Jugoslavije, kako je objavio podgorički „Dan“, već je bio kontraobavještajac u okviru podgoričkog korpusa.

Aleksić je u javnost i pominjan 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadači nikada nijesu otkriveni.

Pojedini mediji pišu da je Aleksić, ipak, 2002. imenovan za šefa Vojne obavještajne službe u Podgorici. Poslije referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама