Aleksić u CG ušao 26. juna, od tada nije zabilježeno da je izlazio

Državljanin Srbije Radovan Aleksić, koji je uhapšen pod sumnjom da je ljetos pokušao da ubije policajca Predraga Šukovića, prema evidenciji granične policije, u Crnu Goru zadnji put je ušao još 26. juna i to vozom, i od tog datuma, prema zvaničnim podacima, nije zabilježen njegov izlazak iz zemlje, sazanju Dnevne novine.
 Aleksić, koji je uhapšen u nedjelju na graničnom prelazu Dobrakovo kada je automobilom iznajmljenim u jednoj rent-a-kar agenciji u Podgorici, kako pišu DN, pokušao da napusti Crnu Goru, u odbrani pred tužiocem je tvrdio da je u vrijeme ranjavanja Šukovića, 11. jula, bio u Beogradu, odakle se vratio tek četiri dana kasnije.

Kako saznaju DN, policija i tužilaštvo su već nakon desetak dana od ranjavanja Šukovića, na osnovu operativnih podataka, identifikovali Aleksića kao osobu za koju se sumnja da je počinila ovo krivično djelo. Više puta su pokušavali da ga pronađu na dvije adrese na koje je boravio u Nikšiću i Podgorici, međutim policija nije mogla mjesecima da mu uđe u trag, što dovodi u sumnju da se on krio.

Aleksić bi danas trebao da bude saslušan kod sudije za istrage Višeg suda u Podgorici. Šuković je ranjen sa tri hica 11. jula usred bijela dana i naočigled nekoliko svjedoka. Prema njihovim iskazima, Šuković je stajao ispred lokala „Montenegro pab”, u Njegoševoj ulici, na samom ulazu i razgovarao sa poznanicima. Napadač je nakon pucnjave pobjegao u pravcu objekta „Kalimero”, a zatim niz Bulevar Ivana Crnojevića do obale Ribnice, gdje mu se gubi svaki trag.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама