Američki FIAT 500 samo sa turbom, dizel ispada iz igre

Foto: Getty images

Italijanski gigant FIAT predstaviće na Sajmu automobila u Čikagu (10-19. februar) osveženu seriju 500 za 2018. godinu za američko tržište.

Dok se većina proizvođača prilikom osvežavanja svojih modela pre svega koncentriše na spoljašnju šminku i dodatnu opremu, FIAT se fokusirao na ono što se nalazi ispod haube.

Tako će od sada FIAT 500 i u standardnoj verziji umesto 1.4-litarskog atmosferca sa 101 KS dolaziti sa 1.4-litarskim turbobenzinacem sa 135 KS i 150 Nm.

Prednji pogon ostaje i dalje jedina opcija, dok će kupci moći da biraju između petostepenog manuelnog menjača i šestostepenog automatika.

Dva osnovna paketa – Pop i Lonuge su takođe dobili neke novine kao standard poput 16-inčnih aluminijumskih felni, moćnije kočnice, sportsko vešanje i kameru na zadnjem delu vozila.

Takođe, na FIAT 500 će se naći i oznaka „Turbo“ uz mali sportski spojler, a tu je i nekoliko novih boja.

FIAT je, logično, pojačao i sportsku verziju 500 Abarth koji sa istim 1.4-litarskim Tubro Multiair motorom proizvodi 160 KS uz 250 Nm uz istovetne opcije za menjače.

Kupci dobijaju i dodatnu opremu poput sportskog vešanja, tri moda kontrole stabilnosti, crnih felni i crvenih čeljusti za kočnice.

U kabini su sportska sedišta sa podupiračima, aluminijumske pločice na pedalama uz turbo pojačavač.

Osveženi FIAT 500 će se u prodaji naći u drugom kvartalu ove godine, a cena još nije poznata.

Ovo unapređenje za SAD bi trebalo da predstavlja najavu nove generacije koju bi FIAT trebalo da predstavi krajem 2019. ili najranije početkom 2020. godine.

Sa njim će doći i hibridna verzija sa 48 volti, dok dizel više neće biti opcija.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама