Anđelina Džoli špijunirala za Hag?

Holivudska zvijezda Anđelina Džoli blisko je sarađivala sa Haškim tribunalom i bivšim glavnim tužiocem Međunarodnog suda za ratne zločine Luisom Morenom Okampom, svjedoče tajni dokumenti koji su dospjeli u javnost.

“U Los Anđelesu sam i gledam tvoj film (četvrti put). Ti si genijalka! Postigla si upravo ono što si htjela, to je ljubavna priča koja prikazuje užas rata”, pisao je Okampo glumici, čiji je film “U zemlji krvi i meda”, uperen protiv srpskog naroda.

“Luise, voljela bih da vidiš osmijeh na mom licu. Tvoj rad predstavlja sve što najviše cijenim. Tako sam srećna što te priča dotakla”, uzvratila je Anđa argentinskom sudiji koji je namjeravao da mu ona posluži i kao mamac za hapšenje gospodara rata u Ugandi Džozefa Konija.

“Džoli ima plan, pozvati Konija na večeru, a zatim ga uhapsiti. Možda u sve uključimo i Breda”, pisao je Okampo svom saradniku.

Anđelina i njen bivši muž nisu jedine holivudske zvijezde koje je Okampo želio da vrbuje kako bi uhapsio neke svjetske lidere. Sa Džordžom Klunijem razgovarao je o praćenju libijskog vođe Moamera el Gadafija, a Šona Pena namjeravao je da angažuje za akciju u Južnom Sudanu.

Za Džolijevu se spekulisalo da radi za Pentagon i CIA sa zadatkom da se sastaje sa neprijateljima Amerike, izvlači informacije i pomože u hapšenju.

cdm.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама