Android „čudovište“ vredno pažnje

HTC sprema telefon koji će konkurencija teško nadmašiti.

Najnovije informacije koje su se upravo pojavile otkrivaju specifikacije novog M10 flaghsipmodela kompanije HTC.

Poznati leaker Evan Blas je objavio da će novi HTC telefon kodnog naziva Perfume imati QHD ekran veličine 5.1 inča. Kao što već znate, prethodni model je imao Full HD ekran veličine 5 inča. Izvor informacije tvrdi da će biti ugrađen AMOLED ekran.

Još jedna novina je i glavna kamera. Nakon One M8 modela koji je imao kameru rezolucije 4MP sa UltraPixel senzorom, kompanija je prešla nastandardnu kameru rezolucije 20MP kada je predstavila One M9 model. No, to će se izgleda ponovo promeniti, odnosno, One M10 će takođe imati UltraPixel kameru rezolucije 12MP sa optičkom stabilizacijom slike.

Telefon će pokretati Snapdragon 820 čipset, imaće 4GB RAM memorije kao i slot za MicroSD kartice. Interna memorija će iznositi 32GB. Kao i svi noviji modeli pametnih telefona, i ovaj će imati skener otiska prsta. Android verzija sa kojom će telefon dolaziti biće Android 6.0.1 Marshmallow u kombinaciji sa HTC Sense 8.0 korisničkim interfejsom, prenosi PhoneDog.

Nažalost, novi model neće dolaziti sa poznatim BoomSound stereo zvučnicima na prednjoj strani, kao što je to bio slučaj sa prethodnim M7, M8 i M9 modelima.

Biće interesanto videti kako će UltraPixel tehnologija funkcionisati na M10 telefonu.

HTC će One M10 model predstaviti na posebnom događaju, tj. uređaj neće biti predstavljen na MWC sajmu u Barseloni sledećeg meseca.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама