Apple objavio otkriće veka!

Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Nakon više decenija predanog rada, Apple je predstavio svoje najnovije otkriće.

Kompanija Apple je, objavio je britanski The Independent, pomogla je u pronalasku i podsticaju novog načina proizvodnje aluminijuma, koji će, kako se slažu stručnjaci, biti revolucija u iPhone proizvodnji.

Nova tehnika proizvodnje potpuno eliminiše gasove sa efektom staklene bašte iz procesa topljenja, pa stručnjaci za očuvanje životne sredine smatraju da je ovo revolucionarna promena u načinu na koji se pravi često korišćen metal u smartfon industriji. Aluminijum je jedan od najvažnijih materijala, koji koristi Apple: onaj koji se nalazi na svakom Apple proizvodu tj. njegovom kućištu. Ali, to je problem, jer se Apple trudi da proizvodnju ustroji tako da ona bude što manje štetna po okolinu i prirodu, a proizvodnja metala čini znatne količine štete upravo okolini i prirodi.

iPhone X, najprodavaniji telefon na svetu

Nakon decenija rada, zajedno sa kompanijama, koje se bave proizvodnjom metala, posebno aluminijuma, Apple je uspeo da prvi put napravi „zeleni“ aluminijum, koji je ekološki čist. “Kompanija Apple posvećena je naprednim tehnologijama, koje su dobre prema okolini i po generacije koje dolaze“, rekao je Tim Kuk, direktor Apple kompanije i dodao: “Ponosni smo što smo deo ovog novog procesa i uzbuđeni zbog činjenice da smo blizu trenutka kad ćemo proizvoditi aluminijum bez efekta staklene bašte za sve naše proizvode“.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама