Argentina zabilježila signale nestale podmornice?

Argentinska mornarica detektovala je sedam kratkih satelitskih poziva, za koje zvaničnici smatraju da potiču sa nestale podmornice u kojoj se nalaze 44 člana posade. Mornarica smatra da pozivi „ukazuju na to da posada pokušava da uspostavi kontakt“ i dodaju da će pokušati da otkriju izvornu lokaciju poziva.

Pozivi su trajali od 36 sekundi do četiri minuta.

Argentinske vlasti saopštile su da za sada nije potvrđeno da pozivi dolaze sa podmornice, ali da je to trenutna hipoteza, prenosi AP.

Portparol Mornarice, Enrike Balbi, rekao je u subotu da je područje pretrage povećano dva puta, zbog brige o sudbini podmornice i posade.

„Ne odbacujemo nikakve hipoteze“, rekao je Balbi, dodajući da i problemi sa komunikacijom ili sistemom napajanja takođe objašnjavaju nestanak podmornice.

Vlasti su posljednji put imali kontakt sa podmornicom u srijedu, dok je plovilo bilo na putu od luke Ušuaja do Mar del Plate.

Predsjednik Argentine, Maurisio Makri, saopštio je putem Tvitera da će Argentina koristiti sve domaće i međunarodne resurse neophodne za pronalazak podmornice.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама