Banović: Mislio sam da je u gepeku lovački karabin

Marinko Banović (41) iz Podgorice kazao je tužiocu Osnovnog suda da se kaje jer je nelegalno prevozio oružje, ali je tvrdio da nije znao da su u pitanju snajperske puške, već je mislio da je u gepeku lovački karabin.

To je za Pobjedu potvrdio Banovićev branilac, advokat Zoran Piperović, koji je najavio da se nada da će se, poslije ovog saslušanja njegov klijent nagoditi sa Tužilaštvom i da će doći do sporazumnog priznanja kriice i umanjenja kazne.

Priznanje

– Moj branjenik je priznao pred tužiocem da je prevozio oružje i kazao je da se zbog svega toga kaje. On je ispričao pod kojim okolnostima je doš- lo do toga da on preveze oruž- je – kazao je Piperović. On je dodao da je Banovićev prijatelj – Đuro Vujović (34) iz Podgorice, koji je bio s njim u vozilu kada ih je policija pretresla, rekao kako će u gepeku Banovićevog džipa staviti lovački karabin.

-Nije sporio da su zajedno pucali. Naprotiv, kazao je da ih je vidio šumar – dodao je Piperović.

On je naglasio da je njegov klijent ispričao kako navodi pojedinih medija da je Banović htio da bježi, nijesu tačni i ponovio da se kaje, obećavši tužiocu da se nikad više slično ne- će ponoviti, ni njemu, niti njegovom prijatelju. Banović se kod sudije za istrage branio ćutanjem kao i Vujović kod tužiteljke Jelene Protić. On i Vujović kontrolisani su u Ulici II crnogorskog bataljona, u naselju Zagorič, dok su bili u vozilu „land rover“ podgoričkih tablica. Za volanom je bio Banović, a na mjestu suvozača Vujović, koji je iskočio iz vozila i pobjegao.

Oduzeto oružje

Nakon dan Vujović se predao istražiteljima. Tada je u kući njegovog oca – Dragana Vujovića (63), pronađeno oružje, među kojim su tri pištolja, 484 komada municije različitog kalibra, noževe i bajonete, za koje je tvrdio da su njegovi. On se za isto krivično djelo koje Tužilaštvo sumnjiči njegovog sina, brani sa slobode. U defenderu „land rover“ za čijim upravljačem je bio Banović pronađena je profesionalna vojna snajperska puška „hekler – koh G3“ i snajperska puška nepoznate marke tako- đe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veća količina municije koja odgovara ovim puškama i izvjestan broj čaura od ovog oružja.  Pronađeno oružje i municija poslati su na vještačenje u Forenzički centar, radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela, dok će se kriminalističkom obradom provjeravati da li su bili namijenjeni za izvršenje nekog krivičnog djela.

Marinko Banović i Vujović od ranije su poznati istražiteljima. Vujović je povratnik u razbojničkim krađama, a Banović je nekada radio u policiji, sve dok ga srpska policija nije uhvatila u švercu droge. On je uhapšen početkom juna 2002. godine u Beogradu zbog pokušaja krijumčarenja marihuane. Sedam godina kasnije ponovo je uhapšen zbog incidenta u podgoričkom restoranu „Maša“. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci zatvora, a njegov prijatelj Radisav Živković na pet mjeseci jer su u podgoričkom restoranu „Ma- ša“ 11. decembra 2009. godine, pretukli advokata Nebojšu Batrićevića i biznismena Časlava Nenezića.

(Pobjeda)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама