Beč: Automobilom na pješake, uz „Alahu akbar“

Jedan muškarac turskog porijekla pokušao je u Beču da gazi pješake svojim automobilom.

On je, uzvikujući kroz prozor „Alahu akbar“, ušao na trg gdje je vozio ciljano ka pješacima, koji su uspjeli da izbjegnu vozilo.

Četiri patrole policije, koje su zvali očevici, uspjele su da zaustave rođenog Bečliju, koji je na zadnjem sjedištu imao Kuran, prenijeli su juče austrijski mediji.

Izvor: youtube

Ova „vožnja“ podsjeća na masakr koji je preiredio Alen Rizvanović iz Graca, koji je osuđen na doživotnu kaznu.

Naime, Rizvanović je prije više od godinu dana svojim džipom ciljano gazio pješake u centru Graca, usmrtivši tada tri lica i povrijedivši više od 50.

Porota Krivičnog suda u Gracu sinoć je jednoglasno ocijenila da je kriv za ubistvo tri osobe i 108-struki pokušaj ubistva.

Takođe su došli do zaključka da je on uračunljiv, iako je dva od tri psihijatra tvrdilo da je neuračunljiv, ali su konstatovali da treba da bude smješten u ustanovu za psihički oboljele prestupnike.

Centralno pitanje za porotu je bilo da li je Rizvanović uračunljiv, pošto se, kako je konstatovao tužilac Rudolf Fauler, ne može pobiti da je on sa 80 kilometara na sat ujurio u pješačku zonu.

Rizvanović je tokom svog zločina ubio jednog 28-ogodišnjaka, jednog četvorogodišnjeg dječaka i jednu 53-ogodišnju ženu, a više od 50 lica povrijedio.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама