Bemax gradi četiri tunela na autoputu

Na najvećem gra đevinskom projektu koji se realizuje u Crnoj Gori, dionice autoputa Smokovac – Uvač – Mateševo, kompanija Bemax je ugovorila izgradnju četiri tunela, ukupne dužine 5,5 kilometara, kazao je njen izvršni direktor Veselin Kovačević.

Riječ je o, kako je objasnio, tunelima Suka, Vežešnik, Mrke i polovini tunela Vjeternik.

„Svi ovi tuneli se rade sa po dvije cijevi, tako da je stvarna dužina proboja 11 kilometara“, rekao je Kovačević za Pobjedu.

Tunel Vjeternik, koji je i najveći na toj dionici, dugačak je tri kilometra i zajednički ga grade kineska kompanija CRBC i Bemax, pri čemu Bemax gradi sjevernu stranu.

„Tunel Vežešnik je dugačak 2,5 kilometara, tako da sam po sebi predstavlja ozbiljan građevinski projekat, a to će biti najveća dužina tunela koju će crnogorska operativa da uradi samostalno“, saopštio je Kovačević.

U ovom trenutku se, kako je kazao, izvode radovi na tunelu Vjeternik, gdje je odrađen predusjek i gdje se ušlo po 30 metara u obje tunelske cijevi.

Zbog složenosti geološke građe terena, u prvih 300 metara dnevno se obavlja proboj jedan i po do dva metra u obje tunelske cijevi istovremeno, a poslije toga je planirano da se dnevno probija tri i po do četiri metra za svaku tunelsku cijev.

„Za tunel Mrke je ura‑đen predusjek i napravljena kompletna priprema za proboj, koji se očekuje ovih dana, sa dobijanjem građ‑evinske dozvole. Sredinom novembra se očekuje dobijanje građ‑evinske dozvole i za tunel Vežešnik, dužine 2,5 kilometara i tada će se napraviti proboj tunela sa obje strane. Radiće se sa dvije ekipe“, naveo je Kovačević.

On je dodao da Bemax raspolaže sa četiri kompletna tima za proboj na četiri mjesta istovremeno, kako u ljudstvu, tako i u mehanizaciji.

„Raspolažemo sa četiri bomera, odnosno specijalizovane mašine za proboj tunela, četiri tunelska bagera, četiri utovarne lopate i ostalom potrebnom mehanizacijom za proboj tunela. Na tom će poslu biti istovremeno angažovano 300 specijalizovanih radnika i tehničkog osoblja“, objasnio je Kovačević.

On je najavio da je, po završetku proboja tunela Mrke, planiran proboj tunela Suka, dugog 675 metara.

„Dinamikom posla je planirano da jedan tim probije kilometer i po tunela, odnosno tri kilometra tunelskih cijevi“, kazao je Kovačević.

Osim tunela, kao najznačajnijih i najkomplikovanijih objekata na trasi autoputa, Bemax je ugovorio sedam mostova ukupne dužine dva kilometra.

„S obzirom na to da se radi o autoputu, svaki most i svaki nadvožnjak ima po dva nezavisna dijela, što znaci da gradimo duplu količinu mostova i nadvožnjaka“, rekao je Kovačević.

Planirana dinamika da se mostovi završe je 24 mjeseca od početka izgradnje. Na izgradnji mostova će, kako je dodao Kovačević, biti angažovano još 300 radnika.

To bi značilo da će samo Bemax na autoputu imati u svakom trenutku 600 radnika. Osim tih poslova, Bemax na autoputu izvodi i pet kilometara otvorene trase.

„Bemaxu je tako‑đe povjereno asfaltiranje kompletne dionice autoputa od 42 kilometra, gdje ce se prvi put u Crnoj Gori primjenjivati polimer asfalti, što je inače osnovni standard pri izradi asfaltnih puteva“, zaključio je Kovačević.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама