Bez pomaka u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Foto: Beta/AP

Četiri mjeseca od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića u Sjevernoj Mitrovici navršava se danas, a u istrazi nema pomaka, izjavila je funkcionerka inicijative Ksenija Božović.

„Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti na]en“, rekla je Božovićeva agenciji Beta i izrazila nezadovoljstvo jer se istraga, kako je rekla, sve više razvodnjava.

Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svjedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo.

„Nemam šta da kažem, četiri mjeseca su prošla, a pomaka nema“, rekla je ona i dodala da se samo čuje „prebacivaje lopte“ iz Beograda u Prištinu i obrnuto.

Po njenim riječima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a međunarodni predstavnici ćute.

Švajcarski ambasador u Prištini Jan Huber Lebet rekao je juče, kako prenose mediji na Kosovu, da je Oliver Ivanović bio „čovjek koji je želio da napravi promjenu, izražavajući svoje mišljenje, a ipak nije mogao da bude instrumentalizovan“.

Božovićeva je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Sjevernoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića.

Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podnijeti na sjednici Skupštine grada, rekla je ona.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.

 rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама