Bivša prostitutka od kraljice Elizabete dobila titulu dame (foto)

– Ovo sve mi je veoma dirljivo. Kad vidim kojim se sve ljudima dodeljivala ova čast, nikad u životu ne bih pomislila da će se dodeliti i meni. Ne znam šta bi kraljica mislila o tome da zna da sam bivša prostitutka, ali ja to nikad nisam krila– izjavila je Ketrin.

Kraljica Elizabeta (92) odlikovala je aktivistkinju Ketrin Elis Hili (62) i dala joj titulu dame. Ketrin se žestoko bori za dekriminalizaciju prostitucije na Novom Zelandu. I sama Ketrin je u jednom trenutku u životu radila kao seksualna radnica, pa priznaje da ju je ova titula šokirala.

– Bila sam šokirana kad su mi ponudili odlikovanje. Još uvek sam u šoku. Čak ni pre nekoliko nedelja mi nije padalo na pamet da bi tako nešto bilo moguće. Lep je osećaj. To je znak da se ipak nešto menja – izjavila je Hili.

Ketrin je tako u ponedeljak postala počasna dama novozelandskog Ordena časti zbog svojih zasluga za prava seksualnih radnika, a kraljica ju je odlikovala u čast svog skorašnjeg rođendana.

– Ovo sve mi je veoma dirljivo. Kad vidim kojim se sve ljudima dodeljivala ova čast, nikad u životu ne bih pomislila da će se dodeliti i meni. Ne znam šta bi kraljica mislila o tome da zna da sam bivša prostitutka, ali ja to nikad nisam krila. Zbog toga se i zalažem za legalizaciju – rekla je Hili za Washington Post.

Hil je 1987. osnovala novozelandski sindikat koji se bori za prava seksualnih radnika. Uspela je da se izbori za dekriminalizaciju prostitucije, pa od 2003. bordeli legalno posluju.

– Zbog legalizacije će profesija biti sigurna – rekla je Hili koja naporno radi i kako bi osvestila o zaštiti protiv HIV-a.

Story.rsStory.hrGulliver/Getty, Facebook

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама