Bjelopoljcu psi zaklali šest ovaca i osam jagnjadi

Bjelopoljcu Paviću Deliću, u prigradskom naselju Babica brijeg, kanidi psi juče u ranim jutarnjim satima ponovo su poharali stado ovaca koje je bilo u blizini kuće. Zvijeri su, prema riječima vlasnika, došle iz obližnje šume, provalile zaštitnu ogradu i iz stada od 58 ovaca i jagnjadi zaklali šest ovaca i osam jagnjadi, dok je šest, kako kaže, nestalo, pišu Dnevne novine.

Uz podsjećanje da su mu zvijeri na isti način prije dvadesetak dana poharali stado i zaklali četiri i sedam ranili, Delić je ispričao Dnevnim novinama da je to za njegovu porodicu veliki gubitak od najmanje 2.000 eura.

„Iz veterinarske ambulante ‘Grandov’, čiji su veterinari izašli na lice mjesta ne isključuju mogućnost da je u oba slučaja krvavi pir djelo vukova ili pasa. Inače, posljednjih dana se među mještanima šuškalo da je na ovom području prisutna vučica sa vučićima, te se ne isključuje da su oni poklali ovce. Stručnjaci će vjerovatno ustanoviti o čemu se radi“, kazao je Delić.

Na lice mjesta juče je izašao i sekretar Lovačke organizacije Bijelo Polje Tufo Pućurica, koji nije isključio mogućnost da su ovce zaklali psi.

„Radi se o napadu kanida, a na osnovu tragova i načina na koji su ovce zaklane radi se o psima. Da li su u pitanju lutajuće životinje ili one koje imaju vlasnika, nastojaćemo da odgonetnemo u narednom periodu“, kazao je Pućurica. Domaćin će, kako je najavio, ponovnu štetu prijaviti nadležnim opštinskim službama.

Deliću su 5. septembra, vjerovatno iste životinje, provalile zaštitnu ogradu i iz stada od 64 ovce zaklali četiri i sedam ranili.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама