BONDOVA DEVOJKA ZVEZDA FILMA O NIKOLI TESLI: Eva Grin snima u Srbiji

Francuska lepotica izabrana je za ulogu zgodne Amerikanke u prvencu „Iz svetla: Luminous“ reditelja Boriše Simovića. Naučnika tumači Raša Bukvić

Zajedno s Francuzima naredne godine reditelj Boriša Simović snimaće film o Nikoli Tesli, u kom jednu od uloga treba da tumači Eva Grin, saznaje Kurir.
Francuska lepotica prvi je pik za ulogu zgodne Amerikanke koja je bliska s Teslom, koga će na filmskom platnu oživeti Radivoje Raša Bukvić.

– Glavni junak filma „Iz svetla: Luminous“ je Nikola Tesla, a scenario Aleksandra Radivojevića se fokusira na prelomni, a malo poznati trenutak u naučnikovom profesionalnom i ličnom životu. Autori ne polaze od klasičnog biografskog pristupa, već pružaju predložak koji je sugestivan, univerzalno razumljiv i potencijalno atraktivan posetiocima bioskopa na svim meridijanima. Po žanru je film vestern i snimaće se na engleskom jeziku – piše na sajtu Filmskog centra Srbije o filmu radnog naslova „Iz svetla: Luminous“, koji je podržan sa 30 miliona dinara.

FOTO: PROMO

Reditelj Boriša Simović dokazani je majstor vizuelnih efekata, što daje garanciju da će produkcioni nivo, kao i verodostojnost epohe i miljea biti realizovani po svetskim standardima. Producenti projekta su „Košutnjak film“ i „Digitalkraft“, koji čvrsto stoje iza ovog projekta.

– Snimanje je planirano za narednu godinu, a premijera 2020. godine. Pored Eve Grin, za jednu od uloga je odabrana i Bojana Novaković. Ona se proslavila filmom „Na ivici tame“ s Melom Gibsonom. U filmu Gorana Paskaljevića „Optimisti“ igrala je pod pseudonimom Jana Novak. U projektu o Tesli angažovan je još samo jedan glumca iz Srbije, Tihomir Stanić. Planirano je da se film snima u Srbiji – kaže za Kurir jedan od saradnika na filmu „Iz svetla: Luminous“.

Marija Bergam i Raša Bukvić
MARIJA BERGAM I RAŠA BUKVIĆFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Raši Bukviću ostvarila se želja da igra Nikolu Teslu, genija koji je proslavio naš rod u celom svetu. To je priželjkivao 15 godina. Velikog naučnika na platnu su oživeli Rade Šerbedžija i Petar Božović.
– Čast mi je što igram Teslu. Pročitao sam scenario, dobar je. Nije reč o tipičnoj biografiji. Videćete, biće to vrlo zanimljiv film. Autor Boriša Simović oživljava Teslin život u Kolorado Springsu, gde je imao laboratoriju – izjavio je Bukvić, koji trenutno snima u Beogradu još jedan holivudski blokbaster.
Film o Nikoli Tesli, ali u žanru naučne fantastike, želi da snimi i Miloš Biković, koji je kao saradnike okupio Ruse i Amerikance.

Kurir/ Foto: Printsreen

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама