DOKTOR ŠTILET O BOTOXU

Kozmetički botox je prečišćeni purified protein dobijen od Clostridium Botulinum bakterije.

U kozmetičke svrhe botox se koristi za uklanjanje dinamičkih bora na licu i vratu. Kada se ubrizga u mišić u vrlo malim dozama botox blokira nervne impulse tih mišića što prouzrokuje gubitak dinamičkih bora. Upotreba botoxa predstavlja jedan od najčešćih načina borbe sa borama u estetskoj medicini kazao je dr. Štilet za Plus portal.

Važno je napomenuti da nestručnom upotrebom i aplikacijom botoxa za lice može se više naštetiti nego koristiti pacijentu,naglašava dr. Štilet.

Efekat botoksa je vidljiv nedugo nakon zahvata. Prvi uticaj i promjenu možemo zapaziti već nakon dva dana od aplikacije, a potpun efekat je vidljiv već nakon sedam dana.

Upotreba botoksa za lice može da se primjeni i na druga područja, kao što je vrat ili žlijezde. Botoks će uspješno otkloniti i bore na vratu, a njegovo ubrizgavanje u predjelu znojnih žlijezda, smanjiće ili otkloniti pojavu znojenja u pazušnom predjelu, predjelu prepona, dlanova i stopala.

 

DA LI STE KANDIDAT ZA KOREKCIJU BORA BOTOXOM?

Kandidati za botoks su najčešće pacijenti oko 35 do 45 sa dinamičkim borama na čelu (horizontalne frontalne, glabelarne vertikalne i glabelarne horizontalne bore), borama na lateralnim djelovima očiju (crow’s feet) i drugim borama na licu i vratu.

 

KAKO SE APLIKUJE BOTOX?

Prije intervencije precizno se odrede tačke uboda koje se nalaze direktno u borama koje su upravo na mišiću koji ih prouzrokuje. Prethodno pripremljeni botox se insulinskim iglama ubrizgava subkutano ili u sam mišić. Ova intervencija je minimalno bolna i izvodi se bez anestezije. Sam tretman sa botoksom za lice traje oko 15-20 minuta, i on se vrši sa veoma tankim iglicama koje su skoro pa i neosetne za pacijenta. Pacijent može da oseti peckanje ili minimalnu bol.

 

ŠTA NAKON TRETMANA?

Mogu se  nekada  staviti hladne obloge. Efekat botoksa počinje nakon 3 dana a pun efekat se postiže za 7 dana. Rezultat traje od 4 do 7 mjeseci.

Što se češće ponavlja efekat traje duže.

 

NEŽELJENI EFEKTI

Vrlo su retki, a to su blagi hematom, otok, crvenilo, privremena slabost okolnih mišića, pad i opuštenost okolne kože. Svi neželjeni efekti su prolaznog karaktera.

 

 

 

.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама