Brabus vraća stari sjaj Mercedesovim lepotanima FOTO

Pored toga što se bavi doradom novih modela nemačkog proizvođača, Brabus je odnedavno poznat i po restauraciji Mercedesovih oldtajmera.

Neki od najreprezentativnijih primeraka starih Mercedesa koji su izašli iz radionica Brabusa prikazani su na tradicionalnoj izložbi klasičnih automobila „Techno-Classic“ u Esenu. Posetioci su mogli da vide dva Mercedesa 300 SL (jedan Gullwing i jedna Roadster), zatim dva Mercedesa 280 SL Roadster (W113 Pagonda), dva Mercedesa 280 SE 3.5 Cabriolet (W111) i Mercedes 600 Pullman iz 1967.

Mercedesa 300 SL Roadster (Foto: Brabus)
Mercedesa 300 SL Roadster (Foto: Brabus)

Za sve ljubitelje oldtajmera koji nisu bili u prilici da posete sajam u Esenu, Brabus je objavio veliku galeriju fotografija ovih automobila, koju prenosimo i na našem sajtu.

Inače, Brabusovo odeljenje koje se bavi restauracijom klasičnih automobila otvoreno je 2014. u nemačkom gradu Botrop, gde se nalazi i izložbeni salon obnovljenih vozila.

Mercedesa 280 SL Roadster (Foto: Brabus)
Mercedesa 280 SL Roadster (Foto: Brabus)

Da bi se oldtajmerima vratio prvobitni sjaj, potrebno je i do 4.000 radnih sati, a Brabus na obnovljene automobile daje dvogodišnju garanciju, sa neograničenom kilometražom. Proces restauracije podrazumeva da se svaki auto rasklopi do poslednjeg delića, a zatim se sve komponente detaljno pregledaju.

Mercedesa 280 SL Roadster (Foto: Brabus)
Mercedesa 280 SL Roadster (Foto: Brabus)

Delovi koje je nemoguće vratiti u originalno stanje se menjaju, a ostali se pažljivo obnavljaju. Na kraju, automobil se ponovo farba u originalnu boju.

Komponente sistema oslanjanja i kočnice se obavezno menjaju novim delovima, kako bi se obezbedilo da automobil bude u potpunosti bezbedan za vožnju.

Više fotografija Mercedesovih klasičnih lepotana pogledajte u Galeriji

Foto: Brabus
Foto: Brabus

.b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама