Chevrolet Corvette u neobičnom „pakovanju“

Firma Callaway koja se bavi doradom američkih sportskih automobila, predstavila je model Corvette u „shooting brake“ karoserijskoj verziji.

Paket koji nosi oznaku AeroWagen, dostupan je za standardnu varijantu modela Chevrolet Corvette, kao i za Z06 verziju. Ideja je bila da vlasnici ovog automobila dobiju veći prtljažni prostor, a da se pritom ne ugorze performanse, aerodinamika i karakterističan vizuelni identitet automobila.

Zadnji deo vozila nadograđen je specijalno konsturisanim dodatkom od ugljeničkih vlakana, a po želji vlasnika, ovaj elemenat može biti prefarban u originalnu boju automobila.

Iako na prvi pogled izgleda da su na karoseriji izvršene velike promene, u suštini, zadržan je originalni mehanizam vrata prtljažnog prostora, brava i zaptivke. Unutrašnjost gepeka takođe je neizmenjena. U firmi Callaway kažu da je, u slučaju da se vlasnik kasnije predomisli, automobil lako moguće vratiti u prvobitno stanje.

S obzirom da modifikacije ne obuhvataju pogonsku jedinicu, osnovna verzija Corvette AeroWagen snagu dobija od poznatog 6.2 litarskog V8 motora sa 455 ks (335 kW), a Corvette Z06 AeroWagen od agregata iste zapremine, ali sa kompresorom, koji proizvodi 660 ks (485 kW).

b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама