Crna Gora destinacija specifične ljepote

Crna Gora je na turističkoj mapi svijeta prepoznata kao destinacija specifične ljepote, sa obalom koju čini više od stotinu pjeskovitih i šljunkovitih plaža, ocijenio je pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma, Marko Petričević.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) su saopštili da je u hotelu Splendid u četvrtak počeo Montenegro International beach entertainment show (MIBES), prvi poslovni skup te vrste ikada organizovan u Crnoj Gori.

“Skupovi poput MIBES-a pomoći će turističkim poslenicima da kroz kretivnost i inovativne ideje stvorimo preduslove za uspješniju valorizaciju svih prirodnih ljepota s posebnim akcentom na prekrasne plaže koje imamo”, kazao je Petričević.

Iz NTO su kazali da će eminentni stručnjaci iz regiona i svijeta do nedjelje raspravljati o trendovima razvoja plažnog menadžmenta.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) i suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars koja je i inicirala organizovanje skupa, Žarko Radulović, kao ključnu ambiciju naveo je stvaranje regionalno važne manifestacije kao platforme za povezivanje biznisa, ponude i potražnje u domenu upravljanja plažama, a time i intenzivnije promocije destinacije.

“Ovakvi susreti imaju neprocjenjiv značaj sa aspekta sticanja novih znanja i upoznavnja sa najboljom praksom u toj oblasti, što će Crnu Goru približiti mnogo razvijenijim destinacijama poput Ibize i San Trope, čiji predstavnici su ovih dana panelisti MIBES-a“, kazao je Radulović.

Iz NTO su saopštili da će danas, drugog dana MIBES-a, turizmolozi raspravljati o tome koliko su festivali, događaji i zabavne manifestacije važni za promociju i razvoj turističke destinacije.

Učesnici skupa će raspravljati i o tome kako unaprijediti tehnologiju upravljanja i zabave na plažama i sve to prilagoditi novim sredstvima komunikacije.

Posljednjeg dana MIBES-a čelnici privrednih komora Monaka, Crne Gore, Srbije, Drača i Hrvatske raspravljaće o mogućnostima unapređenja ponude, valorizacije i atraktivnosti plaža u cilju jačanja konkurentnosti turističke destinacije.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама