Crna Gora neće igrati u Zagrebu?

 (foto: Anadolija)

Odigravanje utakmica Evropskog prvenstva u Zagrebu pod znakom pitanja je samo tri dana prije početka šampionata, pošto se Ingra, koja je gradila „Arenu“, sprema da zatvori vrata te dvorane, prenose hrvatski mediji.

Razlog za takve prijetnje što Zagrebački holding nije plaćao zakup hale. Iz Ingre tvrde da Zagreb već mjesecima odugovlači sa isplatom dugovanja, kao i da postoji dug od milion i 400 hiljada kuna, što je oko 190 hiljada eura, nastao posluhe Svhetskog prvenstva 2009. godine koji nikada nije plaćen, prenosi N1.

Prema ugovoru, prijestonica Zagreba i Vlada Hrvatske je trebalo da preko Holdinga plaćaju zakup, ali firma koja je gradila „Arenu“ tvrdi da taj dogovor nije ispoštovan.

U prijestonici Hrvatske smještena je grupa C u kojoj se nalaze Crna Gora, Makedonija, Slovenija i Njemačka, a u njoj će biti odigrana i sama završnica šampionata.

Za sada nema informacija šta će se desiti ukoliko zaista utakmice ne budu mogle da budu igrane u „Areni“. Kompletan donji sektor najveće dvorane u Zagrebu je rasprodat, a najveći broj navijača očekuje se iz Slovenije.

Evropsko prvenstvo na programu je od 12. do 28. januara.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама