Crnogorski sportski novinari prvaci Jugoistočne Evrope u malom fudbalu

Otišli su na ostrvo Ugljan, nadomak Zadra, po medalju i kući se vraćaju sa premijom – najsjajnijim odličjem! Sportski novinari Crne Gore osvojili su prvo mjesto na Petom prvenstvu Jugoistočne Evrope u malom fudbalu!

Crnogorsku ekspediciju u Hrvatskoj činili su Todor Brajković, Ivan Ivanović, Milutin Stešević, Radovan Otašević, Vlado Perović, Ilija Krivokapić, Miloš Antić, Uroš Radulović, Igor Ćulafić, Bojan Topalović, Veselin Drljević, Zdravko Gavrilović, Boro Odalović i Miro Kalezić.

Crnogorska sedma sila je tokom dvodnevnog turnira u ribarskom mjestu Kali pokazala najviše, bila najbolja kad je bilo najpotrebnije, pa je zlato, prvo u istoriji, stiglo apsolutno zasluženo.

“Pošteno, hrabro i muški stigli smo do cilja koji smo zacrtali po dolasku u Hrvatsku. Na najbolji mogući način smo prezentovali našu zemlju“, rekao je nakon osvajanja turnira Igor Ćulafić, selektor Crne Gore.

A na putu do prestižnog pehara kapiten Ivan Ivanović i družina stigli su nakon epskih mečeva protiv dojučerašnjeg prvaka – Bugarske i motivisanog domaćina – Hrvatske.

U prvom meču jučerašnjeg programa put od tragičara do heroja prošao je golman Milutin Stešević. Crna Gora je u prvom polufinalu dominirala, povela lijepim golom Miloša Antića (1:0), mogla u nekoliko situacija da duplira vođstvo i riješi meč, ali su Bugari praktično ni iz čega izjednačili (1:1) nakon greške iskusnog čuvara mreže u samom finišu.

Kiks međutim nije poremetio Steševića, naprotiv – na penal ruletu bio je impresivan – hipnotisao je tri bugarska šutera, pa je trostruki osvajač pehara morao da se oprosti od snova o novom trofeju.

I dok je polufinalni meč bio pun šokova i neizvjesnosti, u finalu nije bilo dileme. Iako su Hrvati jurili prvu titulu u istoriji (nakon dobre igre i trijumfa nad Moldavijom u polufinalu 2:1), na terenu je postojao samo jedan tim. Perfektna defanziva, lucidna rješenja, ubitačan napad i dva boda u hrvatsko srce. Uz još mnogo promašenih šansi i budnog Steševića nakon dva pokušaja “kockastih“.

Majstorski gol Ivanovića i solo akcija i potpis Uroša Radulovića – za velikih 2:0 i crnogorsku feštu na hrvatskoj obali.

“Velika je stvar biti kapiten ove družine. Ponosan sam na sve što smo uradili ovdje, bili smo jaki i konačno je pehar došao u Crnu Goru“, istakao je kapiten Ivanović.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама