Crnu Goru će predstavljati 57 sportista

Na Mediteranskim igrama (MI) koje će, od 22. juna do 1. jula, biti održane u španskom gradu Taragona, učestvaće 57 crnogorskih sportista, koji će se takmičiti u karateu, jedrenju, džudou, boćanju, atletici, plivanju, rukometu i vaterpolu.

Šef misije Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) za MI, Igor Vušurović, rekao je na pres konferenciji povodom učešća Crne Gore na tom takmičenju da će u Taragoni nastupiti skoro četiri hiljade sportista, koji će se takmičiti u 33 sportske discipline.

„26 nacionalnih olimpijskih komiteta pratiće skoro hiljadu ljudi iz internacionalnih organizacija, odnosno sudija i tehničkih delegata, 3,5 hiljade volontera koji će opskribivati igre za vrijeme trajanja, kao i hiljadu akreditovanih novinara“, naveo je Vušurović u PR centru.

U Taragoni će, kako je rekao, Crnu Goru zastupati 57 sportista.

„Kad je u pitanju odlazak crnogorskih sportista, koncipiran je da se kreće dva dana pred takmičenje, tako da ćemo u Taragoni na samoj ceremniji otvaranja imati predstavnike ženske rukometne reprezentacije, predstavnike iz karatea i Iliju Tadića iz plivanja sa svojim trenerom“, kazao je Vušurović.

On je pojasnio da 22. juna u Taragonu dolazi Muška rukometna reprezentacija, 25. juna džudisti i atletičari, dok će, kako je naveo, 26. juna doći vaterpolisti.

. .

„MI smatramo za veoma značajno takmičenje, za crnogorske sportiste je izazov i imperativ rezultata koji iza njih postoji i potvrda kvaliteta koji posjeduju“, rekao je Vušurović.

Crnogorska karate reprezentativka, Marina Raković, koja će nositi zastavu Crne Gore na otvaranju MI, kazala je da očekuje veoma jaku konkurenciju na tom takmičenju.

„S tim da sam u jako dobroj formi i da sam imala niz takmičenja spremna sam i uz sreću u žlijebu, nadam se dobrom rezultatu. Želim da obradujem opet svoju zemlju medaljom“, istakla je Raković.

Sportski direktor COK-a, Predrag Marsenić, podsjeti je da je da Crna Gora učestvuje treći put na MI, igara u Peskari i Mersinu.

„Svakako da su MI jedna od najznačajnijih multisportskih manifestacija na koje naši sportisti učestvuju.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама