Cupra debituje kao brend u Ženevi sa Atecom od 300 ks

Po prvi put Cupra modeli neće nositi značku Seata, već sopstveni amblem.

Seat je krajem januara najavio da će njegovi modeli visokih performansi biti komercijalizovani isključivo pod oznakom podbrenda Cupra, a sada su objavljene prve fotografije i tehnički podaci SUV-a Cupra Ateca, ali i koncepta buduće Cupra Ibize i trkačkog TCR-a.

Cupra Ateca
Cupra Ateca

Cupra Ateca je zvanično prvi model koji nosi novi amblem na maski hladnjaka.

Automobil je pogonjen 2.0 turbo benzincem sa 300 ks (221 kW), a snaga se prenosi na sva 4 točka putem automatizovanog sedmostepenog DSG menjača sa duplim kvačilom. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,4 s, dok je maksimalna brzina 245 km/h.

Cupra Ateca
Cupra Ateca

Vozilo je standardno opremljeno adaptivnim ogibljenjem, koje ima 6 predefinisanih načina podešavanja: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road i CUPRA mod.

Spoljašnjost je unapređena dodacima karakterističnim za automobile visokih performansi, poput sportskih branika, zadnjeg spojelra, aerodinamičkih elemenata na sajtnama, a promenjen je i dizajn maske hladnjaka na kojoj se sada nalazi nova, Cupra značka.

Cupra Ateca
Cupra Ateca

Oznaka Cupra, osim na zadnjem delu vozila, vidljiva je i na prednjem braniku, a automobil je postavljen na 19 inčne alu felne.

Stilske razlike u odnosu na standardnu Atecu upotpunjuju četiri izduvne cevi.

Cupra Ateca
Cupra Ateca

Unutrašnjost je presvučena Alcantarom, dok su pedale nožnih komadi tradicionalno od aluminijuma.

I u kabini je Seatov amblem zamenjen oznakom novog podbrenda, a u standardnu opremu spadaju, između ostalog, beskontaktno otključavanje i startovanje motora, bežični punjač smartfona, kamera koja pokriva 360 stepeni oko automobila, osmoinčni ekran multimedijalnog sistema, digitalalna instrument tabla…

Cupra Ibiza
Cupra Ibiza

Kupcim je na raspolaganju i opcioni Performance paket koji obuhvata 18 inčne Brembo kočnice, ukrasne detalje od ugljeničnih vlakana i sedišta presvučena kožom.

Ekskluzivna sportska sedišta biće dostupna od polovine 2019. godine.

Cupra Ibiza
Cupra Ibiza

Cupra Ateca imaće zvaničnu premijeru na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, gde će joj društvo praviti koncept buduće Cupra Ibize.

Pored ova dva vozila, publika u Ženevi imaće priliku da vidi i koncept trkačkog Cupra TCR automobila koji će se takmičiti u sezoni 2018.

Cupra TCR
Cupra TCR

Pod kupolama ženevskog sajma biće izložen i jedan Cupra model koji je zadržao oznaku Seat, a to je Leon Cupra R ST.

Automobil je takođe opremljen 2.0 turbo benzincem sa 300 “konja”, DSG menjačem i pogonom na sva 4 točka.

Seat Leon Cupra R ST
Seat Leon Cupra R ST

.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама