Da li i vi ovako sečete hleb?

Da, čak i tako jednostavnu radnju poput sečenja hleba možete da radite pogrešno!

Tako makar tvrdi Sara Džampej, kuvar-amater, fotograf i novinarka iz oblasti kulinarstva.

Kako ona kaže, ljudi iz generacije u generaciju prenose s kolena na koleno pogrešan metod sečenja hleba.

– Kada sečete hleb na klasičan način, dolazi do gnječenja i mrvljenja, kao i stvaranja rupa. Rezultat je da hleb izgleda neprivlačno i da se javlja previše krunjenja – piše ona.

Umesto toga, savetuje, hleb okrenite na bok.

– Kada ga tako okrenete, hleb će zadržati svoj prirodan oblik. Ja to najbolje znam, budući da radim u restoranu, pa svaka kriška hleba mora da bude identična i savršena. Kada ovako sečete, nema šanse da dobijete pretanke ili predebele kriške, a i nema mvljenja. Samo pravite ujednačene pokrete napred-nazad, i to vrlo lagane, i pravite pritisak na nož nadole – kaže Sara i dodaje da je ova metoda naročito zahvalna za vazdušaste bele hlebove, ali i za teške crne hlebove sa semenkama.

story.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама