Da li je ovo dobar razlog da prestanete da slikate selfije?

Thinkstock / Ilustracija

Kada sledeći put budete putovali negde možda ćete radije razmisliti o tome da date nekome da vas fotografiše, nego što ćeta sami slikati selfi.

Razlog za to bi mogla biti činjenica da selfiji baš i nisu fotografije koje vas predstavljaju u najboljem svetlu, ne vezano za lokcaiju na koji su fotografisani.

Selfiji snmljeni sa razdaljine od 30-ak centimetara izobličavaju dimenzije i proporcije lica, tako da na njima nos izgleda 30 odsto veći nego u stvarnosti, piše Travel and Leisure.

U istaživanju objavljenom u časopisu Facial Plastic Surgery, navodi se da, nasuprot pomenutom, fotografije slikane sa razdaljine od metar i po, ne dovode ni do kakvih distorzija fotografisanih objekata.

U istraživanju se navodi da je 42 odsto plastičnih hirurga, koji su učestvovali u anketi Američke akademije za facijalnu plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, izjavilo da njihovi pacijenti, koji obavljaju kozmetičke zahvate lica, navode da to rade zbog lepšeg izgleda na selfijima i fotografijama za deljenje na društvenim mrežama.

Hirurzi navoda da ti pacijenti, najverovatnije, ne bi ni preduzimali estetske zahvate da svoj izgled ne zanivaju na izobličenim selfi fotografijama.

Čak i ako ne razmišljate o estetskoj hirurgiji, napuštanje navike slikanja selfija, čak i na najegzotičnijim lokacijama, može i nije toliko loša ideja – kako za ego, tako i za foto album.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама