Da li nas Facebook špijunira mikrofonom telefona

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Mark Cukerberg o urbanoj legendi koja kruži internetom već neko vrijeme.

Svjedočeći pred Kongresom Sjedinjenih Američkih Država, Mark Cukerberg je, između ostalog otkrio da li Facebook krišom snima svoje korisnike preko mikrofona telefona i drugih uređaja. Urbana legenda kruži internetom neko vrijeme i mnogi tvrde da imaju dokaze da je tako.

Pitanje, na koje je zahtijevan odgovor sa da i ne, je glasilo – Da li Facebook koristi mikrofon telefona za snimanje korisnika kako bi poboljšao plasiranje reklamaCukerberg je odlučno rekao ne, gotovo uvrijeđen što ga to uopšte i pitaju. Ipak, obrazložio je odgovor da Facebook pristupa mikrofonu kad korisnici snimaju video koristeći Facebook aplikaciju, ali da svakako imaju opciju da isključe mikrofon u podešavanjima aplikacije.

Facebook prisluškuje, evo kako to čini i kako ga spriječiti

Dakle, priča o tome da nas Facebook tajno snima tj. prisluškuje preko mikrofona telefona nije tačna, makar tako kaže direktor i osnivač najveće društvene mreže.

Svjedočeći pred američkim kongresom Cukerberg je rekao i da ideja o naplati Facebook članarine nije potpuno nemoguća. Više o tome dali smo na linku.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама