Dacić i Kajević šampioni Evrope

Crnogorski kik bokseri, Remzija Dacić i Dejvid Kajević, osvojili su titule profesionalnih prvaka Evrope, u disciplini lou kik, u WAKO Pro federaciji.

Dacić je večeras u Rožajama, u meču za šampionski pojas u kategoriji do 66,8 kilograma, prekidom u četvrtoj rundi pobijedio Italijana Vita Plazmatija i preuzeo mu pojas.

On je bio bolji rival, preciznim udarcima pogađao je rivala, a prije prekida primorao je sudiju i da broji italijanskom borcu. Rožajac se trijumfom revanširao Plazmatiju za poraz u Melfiju, 3. aprila na poene i drugi put osvojio šampionski pojas. Dacić je 8. avgusta prošle godine u Rožajama pobijedio Bugarina Dimitra Penčeva i prvi put postao prvak Evrope, ali je nakon poraza u Melfiju šampionski pojas morao da prepusti Plazmatiju.

Kajević je u kategoriji do 78,1 kilogram, nokautom u petoj rundi, pobijedio Milana Babića iz Bosne i Hercegovine.  Novi prvak Evrope dominirao je tokom cijelog meča, a svog rivala tri puta je slao na pod.

U uvodnim borbama, u duelima sa kik bokserima iz Bugarske, pobjede su ostvarili crnogorski borci Samed Demić (do 57), Denis Đoković (do 67), Mensur Murić (do 86) i Miroslav Vujović (+91).

Demić je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Teodora Ilijeva, kao i Đoković koji je slavio protiv Velislava Nikolova.

Ubjedljiv je bio i Murić protiv Ivana Ivanova, dok je Vujović prekidom u drugoj rundi savladao Pavela Nakeva.

 

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама