Dani Grčke u Herceg Novom

Dani Grčke, sljedeći je program u okviru 49. Praznika mimoze koji organizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i JUK Herceg fest.

Program Dani Grčke održaće se u utorak i srijedu, 13. i 14. februara, i nastavlja prošle godine uvedenu praksu da se na Prazniku mimoze predstavi dio kulture neke od zemalja koje su povezane sa Herceg Novim i Crnom Gorom.

„Ambasada Grčke rado učestvuje u svim manifestacijama koje imaju za cilj promociju grčkog jezika i kulture i sa velikim zadovoljstvom se odazvala pozivu za dvodnevno učešče u Prazniku Mimoze u Herceg Novom i prilici da promoviše grčku kulturu“, kazao je Theodoros Michalopoulos savjetnik u Ambasadi Grčke.

Za prvo veče u okviru Dana Grčke, 13. februara u 20 časova, u prostoru Gradske kafane, planirano je veče grčke gastronomije i muzike.

Sljedećeg dana u maloj Sali Dvorane Park u 20 časova će biti prikazan film režisera Grigorisa Karantinakisa, „Haritonov hor“ koji je između ostalog pobijedio na svjetski poznatim filmskim festivalima u Solunu i Aleksandriji.

Na projekciju filma „Haritonov hor“ ulaz je besplatan.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама