DN: Medojević dao 100.000 eura za stanove u Albaniji

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević uložio je 100. 000 eura za kupovinu nekretnina u Draču u Albaniji, potvrđuje Sertifikat kojim se potvrđuje da je on novac dao Brahimu Bardiću iz Ulcinja, pišu Dnevne novine.

U sertifikatu koji se može naći na Fejsbuku, drugi na listi Demokratskog fronta na predstojećim izborima Nebojša Medojević predao je 19. jula 2008. godine iznos od 100.000 eura za ulaganje u nekretnine koje su bile u fazi grubih građevinskih radova.

U sertifikatu piše: „Ovim se potvrđuje da je Nebojša Medojević iz Podgorice predao 19. jula 2008. godine Brahimu Bardiću iz Ulcinja iznos od 100.000 eura, u skladu sa prethodno napravljenim dogovorom, sa ciljem da se ulaganje navedenih novčanih sredstava uloži u kupovinu nekretnine u Draču u Albaniji, čija zgrada je u fazi grubih građevinskih radova. Novac će biti vraćen u skladu sa njihovim sporazumom, tj. nakon potpune izgradnje i useljenja u zgradu“. U sertifikatu piše da je novac primio Brahim Bardić, a sredstva predao Nebojša Medojević.

Dnevne novine su u jučerašnjem broju objavile da je Medojević davao, preko porodične firme, pare na kamatu od 10 odsto mjesečno, što je na nivou kamata koje daju zelenaši. Porodična firma D.O.O. „Consulting Studio Medojević“, čiji su izvršni direktori Nebojša Medojević i njegova supruga Marina, dala je „kredit“ firmi D.O.O. „Agro-NB“ iz Podgorice, vlasnika Brahima Bardića, iz Ulcinja, od 200.000 eura 9. avgusta 2008. godine.

U Ugovoru o kreditu u članu 2 piše da se kredit daje u periodu od šest mjeseci bez kamate, „uz obavezu da kredit otplaćuje dva puta u mjesecu, kao i da se plati učešće i dijeli zajednički profit, 10% mjesečno od pozajmljenog iznosa“ U članu 5 stoji: „U slučaju da dužnik ne postupi na način i u utvrđenom roku, kako je navedeno u članovima 2 i 3 ovog ugovora, dužan je da plati 10% mjesečno za svaki dan kašnjenja, po osnovu kamate za primljeni kredit, osim ako je kašnjenje, prouzrokovano objektivnim razlozima, a otplata kredita će biti garantovana vlasništvom preduzeća Agro-NB iz Podgorice i ličnom imovinom direktora Brahima Bardića iz Ulcinja“.

Lider PzP-a je Dnevnim novinama kazao da je rađeno sve po zakonu i da se radi o novcu firme, a ne njegovom lično.

On j e istakao da je prevaren, jer je njegov partner pobjegao i da je zbog toga pretrpio veliku štetu.

U ovom drugom slučaju kupovine nekretnina u Albaniji, jasno je da je novac dao lično Medojević. Nejasno je kako Medojević nije uspio da pronađe Bardića, kojeg, po sopstvenoj izjavi poznaje od ranije, kada se, kako su DN provjerilE u Registru privrednih subjekata, Bardićeva firma nalazila u istoj ulici u Podgorici, praktično istoj zgradi i na istoj adresi kao i Medojevićeva, u popularnom podgoričkom „Maksimu“, gdje se nalazi i njegov stan.

Dnevne novine nijesu uspjele da saznaju kako se završio ovaj drugi dil sa Bardićem i da li je Medojević uspio da naplati 100.000 eura, niti pod kojim uslovima ih je dao, ali se postavlja jasno pitanje otkud ovom crnogorskom političaru toliki novac, da ‘ladno može da „pretrpi štetu“ od 200 – 300 hiljada eura.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама