Do škole pješači 16 kilometara, nema izostanaka, a niže petice

foto google

Maturantkinja rožajske Gimnazije ,,30. septembar” Dženisa Mujević dobila je stipendiju za talente koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete.

Osim znanjem, marljiva učenica podršku države je zaslužila i zbog istrajnosti jer nema niti jedan izostanak, a do škole putuje čak 16 kilometara svakog dana.

Na prigodnoj svečanosti, koja je organizovana u školi, direktor Gimnazije Fejzo Murić uručio je poklon Dženisi i istakao da je svrstana u red 30 najboljih srednjoškolaca u Crnoj Gori.

“Dok su izostanci sa časova veliki problem svih škola, Dženisa, koja dnevno prepješači oko 16 kilometara, putujući iz sela Balotiće, nema ni jedan neopravdani izostanak. Osim toga, u njenoj đačkoj knjižici nema drugih ocjena osim petica. Dženisa i njena sestra Semra, koja je takođe odlična učenica, prepoznate su po izuzetnom talentu, dobrom vaspitanju i smjernosti. Kada sam pisao preporuku da Dženisa dobije stipendiju, sve njene kvalitete sam uzeo u obzir i zato smo zahvalni Ministarstvu prosvjete što je prepoznalo zalaganje i požrtvovanje naše učenice”, kazao je Murić.

On je istakao da su sestre na kraju polugodišta dobile simboličnu nagradu, po knjigu.

“Gimnazija ima dosta kvalitetnih učenika sa kojima predano rade profesori i nalazi se u vrhu srednjih škola u Crnoj Gori”, kazao je ponosno Murić.

Dženisa je kazala da je presrećna što je prepoznato njeno zalaganje.

“Kada sam predala dokumenta za stipendiranje nijesam se nadala da ću je dobiti. Ipak, prepoznat je moj talenat. Veoma sam zahvalna Ministarstvu prosvjete, direktoru Fejzu Muriću, mojoj profesorici Editi, i svim profesorima koji su mi pružali podršku i pomoć i na taj način pomogli da dođem do ovog priznanja koje mi izuzetno mnogo znači”, kazala je vrijedna učenica.

cdm.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама