Đoković o sudiji „u cipelama za šetnju“ (VIDEO)

Najbolji igrač svijeta zamjerio je sudiji Štajneru u finalu Rima što nije prekinuo meč na kratko. „Bilo je veoma teško igrati po klizavom terenu. Da li je trebalo neko da se povrijedi da bi promijenio mišljenje?“, pitao se Novak

Novak Đoković nije uspio da odbrani titulu na mastersu u Rimu, koju je osvajao prošle i pretprošle godine. U finalu je izgubio od Endija Mareja (6:3; 6:3) i Britancu darovao najbolji poklon za 29. rođendan.

Najbolji teniser svijeta je na finalnom duelu imao mnogo zamjerke na teren koji je bio mokar, jer je gotovo sve vrijeme tokom meča padala kiša. On je sudiji Danijelu Štajneru u nekoliko navrata skretao pažnju na opasan i klizav teren, ali je Argentinac to ignorisao.

Srpski as je rekao da mu je izričito objasnio da je bilo veoma risknatno igrati.

„Pitao sam ga da li neko trebalo da se povrijedi prije nego što shvati šta se dešava. Sudija je taj koji treba da odluči će se igrati ili ne, ali za mene je smiješno da on u cipelama za šetnju prošeta preko linija i kaže: ‘U redu, može da se igra’. Možda to izgleda smiješno, jer nije stvar u tome da li ćeš igrati bolje, pobijediti ili izgubiti, već o tome da ne rizikuješ povredu“, objasnio je prvi reket svijeta.

„Uslovi na terenu tokom finala doveli su do toga da rizik od povreda bude veći nego inače. Pogotovo je bilo opasno kretati se iza osnovne linije. Bilo je blatnjavo i veoma vlažno i klizavo“.

Izvor: Youtube

Novak je priznao i da ponekad u žaru borbe i u želji da odigra bolje, igrač bude i suviše emotivan. On je na početku meča dobio opomenu zbog bacanja reketa.

„Bacio sam reket, koji se odbio pao preko ograde, a sudija mi je momentalno dao opomenu. Glavni sudija je želio da bude baš u centru pažnju i da pokaže autoritet. Čestitam mu jer je uspio u tome“, rekao je Đoković na kraju.

Na drugoj strani, Endi Marej nije pravio mnogo buke oko klizavog terena, ali se složio sa Đokovićem da su uslovi bili zahtjevniji nego inače.

„Nije mi bilo baš mnogo teško iza osnovne linije, ali je činjenica da je kiša dobro natopila teren i vidjelo se to odlično kada su loptice padale po linijama. Zaista bi bilo strašno da se bilo kom od nas nešto dogodilo zbog klizavog terena i to sada uoči velikog turnira kao što je Rolan Garos. To bi potpuno promijenilo stvari, tako da razumijem zašto je Novak negodovao“, rekao je Škot, koji je prvi put u karijeri podigao pehar na mastersu u Rimu.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама