Dom zdravlja u Mojkovcu nabavio labaratorijsku opremu

Dom zdravlja “Boško Dedejić” u Mojkovcu je pred sam kraj ove godine, bogatiji za tri nova aparata kojim je proširio usluge koje pruža labratorijska dijagnostika.

Kako su saopštili iz ovog Doma zdravlja, nabavljeni su multifunkcionalna centrifuga čija je vrijednost 2.998,80 eura, analizator za elektrolite Neo-ISE Tipe B,C9 čija je vrijednost 4.996,90 eura i destilator sa rezervoarom čija je vrijednost 1.999,20 eura.

Direktorica Doma zdravlja, Ikonija Minić kazala je ovom nabavkom zaokružena kompletna labaratorijska oprema, neophodna da priži sve vrste usluga iz oblasti labaratorijske dijagnostike, koju Fond za zdravstveno osiguranje predviđa na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

“Ova sredstva, ukupno 10.000 eura obezbijeđena su iz kapitalnih izdataka. Obzirom da je labaratorija poznata kao ‘srce svake zdravstvene ustanove’ prioritet nam je bio da labaratorijska dijagnostika prati savremene trendove i maksimalno odgovori potrebama pacijenata. Sada se analize obavljaju brže, a mogućnost greške svedena je na minimum”, navela je ona.

cdm.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама