DPS: URA se na svakim izborima bori za cenzus

Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada, Nenad Vujošević, ocijenio je da nezdrava politička ambicija predstavnika marginalne političke partije ne bi trebalo nikog da zabrinjava.\

On je istakao da je odbornik URA, Luka Rakčević, klasični predstavnik partije neostvarenih političkih ambicija, nedokazanih i umišljenih lidera i samozvanih eksperata, koji su bili dio vlasti i to na odgovornim funkcijama.

„I koji su, umjesto da se posvete zahtjevnom državnom poslu vodili računa o svom privatnom biznisu i uvećanju svog kapitala. Zato odbornik Rakčević, kao frontmen takve grupe ljudi, ima najmanje prava da socijalnom demagogijom lamentira nad Podgoricom i Crnom Gorom. Uostolom, građani uvijek takve populiste smjeste tamo gdje im je mjesto. Zbog toga se danas URA na političkoj sceni Crne Gore, ponekad sama, ali vrlo često u koalicijama sa sebi sličnima, na svakim izborima grčevito bori da pređe cenzus“, rekao je Vujošević, reagujući na ocjenu odbornika URA u podgoričkom parlamentu Luke Rakčevića, koji je saopštio da su godišnji iznosi za bruto zarade, doprinose i ostala lična primanja zaposlenih u Glavnom gradu porasli za čitavih 4.431.911 eura.

Ocijenio je da je zabrinjavajuće to što odbornik Rakčević uporno pokazuje elementarno nepoznavanje sistema i načina funkcionisanja gradske uprave.

„On ne prepoznaje razliku između gradske administracije i zaposlenih u privrednim društvima, ali to je već njegov problem. Ne čudi onda što odbornik Rakčević miješa babe i žabe, ili ne sluša sebe dok govori, pa onda sam sebe demantuje. Mada i kad bi se slušao, ne bi imao što pametno da čuje. Tokom kampanje za parlametarne izbore opozicija je kontrolisala sve sisteme državne i lokalne vlasti i ponovo je izgubila. Kada se suočila sa zakonitim i profesionalnim poslovanjem, nije im preostalo ništa drugo nego da osmišljavaju kratkotrajne aferice bez efekta. Zato dio podataka kojima mašu opozicioni predstavnici, nijesu ništa drugo do fabrikovane poluinformacije, koje nemaju uporište u činjenicama“, rekao je Vujošević.

Rekao je da odbornici vladajuće većine aktivno učestvuju u radu skupštinskih odbora, zajedničkim aktivnostima sa organima izvršene vlasti u Podgorici i svakodnevno komuniciraju sa građanima što je njihov primarni zadatak.

„Stoga je mnogo važnije da ih dobro poznaju građani, nego odbornik Rakčević lično. Iako sebe smatra za jednog od najaktivnijih odbornika, g-din Rakčević bi trabao da zna da mjera kvaliteta rada odbornika nijesu samo aktivnosti na plenumu i da za doprinos kvalitetnoj raspravi nije dovoljno samo govoriti i mlatiti praznu slamu na sjednicama Skupštine Glavnog grada“, rekao je Vujošević.

Takođe, tvrdi Vujošević, nijedan od odbonika valadajuće većine nije niti u jednom upravnom odboru preduzeća i ustanova Glavnog grada, kako to Rakčević odgovorno tvrdi.

„Nije prvi put da njegove tvrdnje nemaju veze sa istinom, a i da je kojim slučajem bio u pravu, nadoknade u upravnim odborima gradskih javnih službi značajno su manje od nezasluženih plata koje primaju opozicioni predstavnici u državnom parlamentu, a ne idu na posao. Na kraju, to što odbornik Rakčević glasove svoje partije svrstava uz političke partije i grupacije koje su pranjem novca i pokušajem izazivanja državnog udara imale za cilj nasilnu promjenu vlasti, najbolje potvrđuje i namjere partije kojoj on pripada, da se na nedemokratski način i uz pomoć plaćenika domogne vlasti. Na svu sreću, građani Podgorice i Crne Gore im to nikada neće dozvoliti“, kazao je Vujošević.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама