DPS za 28 godina ugasio 200 fabrika

Za 28 godina na vlasti Demokratska partija socijalista ugasila je 200 fabrika i ostavila na ulici 100 hiljada radnika, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje poslanika DPS-a, Mihaila Anđušića, koji je ocijenio da je opozicija samodestruktivni karavan.

Član Mladih Demokrata, Spaso Popović kazao je da Anđušić želi da okrene svarnost naopačke, da bi pokušao da anulira, kako je naveo, poraze DPS-a,  „a sa druge namakao i za sebe koji sitan dodvornički poen“.

„Ono što se, takođe, može zaključiti iz vaših saopštenja jeste da ste primorani da stanete iza sadržine za koju i sami znate da nije tačna. Gospodine Anđušiću, ko to još u Crnoj Gori ne zna da je za 28 godina vladavine DPSu isplaćeno: za plate poslanika – 31 milion; za plate javnih funkcionera koje je postavljao DPS – 82 miliona; za partiju sa državnog nivoa – 54 miliona; za partiju na lokalnom nivou – 34 miliona. Ukupno: 201 milion eura“, naveo je Popović.

Prema njegovim riječima,  u tih 201 milion eura koje su građani plaćali iz svog džepa,  DPS nije prešao nijedan kilometar u sopstvenoj režiji, i nije obnovio nijednu školu.

„Nijeste otvorili nijednu fabriku. Kada smo kod brojki, hajde da se prisjetimo još nekih – broj fabrika koje ste ugasili: 200; broj radnika koje ste ostavili na ulici: 100 000; broj mladih koji su napustili Crnu Goru: 100 000; stopa nezaposlenosti: 22%; nezaposlenost mladih: 50%; javni dug: 3 milijarde; poreski dug: 500 miliona; broj ubistava: 600“, naveo je Popović.

On je dodao da je 1998. vrijednost imovine crnogorske privrede bila 4,5 milijardi, a da je prihod od privatizacije tih preduzeća 500 miliona eura.

„Rezultat: ukradeno 4 milijarde, a preduzeća uništena .Treba li još? Prije 28 godina – obala crnogorska. Nakon 28 godina – obala tajkunska. Prije 28 godina – šume crnogorske. Nakon 28 godina – šume tajkunske, raskrčene, posječene i rasprodate. Prije 28 godina – hoteli crnogorski. Nakon 28 godina – hoteli tajkunski. I? Šta kažete na ove brojke? Da li postoji nešto nepoštenije i nemoralnije od ovoga“, upitao je Popović.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама