Dvomilioniti „fijat 500“ ugledao svetlost dana

Foto: Fijat Krajsler

Kompanija Fijat Krajsler objavio je da je dvomilioniti primerak modela fijat 500 proizveden u poljskoj fabrici u Tihom.

U pitanju je, kako se navodi u saopštenju, model fijat 500C Collezione, koji je poneo eksluzivnu dvobojnu belo-sivu Primavera odoru i koji pokreće praskavi TwinAir Turbo motor od 85 KS. Ovaj model prodavaće se u Italiji, navodi se u saopštenju FCA.

Proizvodnja u Tihom u Poljskoj počela je 2007. godine kada je uveden novi model. Uz više od 200.000 proizvedenih primeraka godišnje, uključujući i Fiat i Abarth modele, poljska fabrika danas jeste jedna od najmodernijih fabrika grupe FCA na svetu.

Legendarni veliki mali Fijat prodaje se u više od 100 zemalja širom sveta. Preko 80 odsto njegove prodaje beleži se izvan Italije, a u proteklih pet godina ovaj model bio je najprodavaniji u svom segmentu* u Evropi uz tržišni udeo od 14,6 odsto na kraju 2017.

Štaviše, tokom svoje jedanaeste godine, model je prodat u skoro 60.000 primeraka u Evropi u prvom kvartalu 2018. godine – što predstavlja istorijski rekord za aktuelni model 500.

Pri tom, 500 je bio vodeći model na tržištima devet zemalja u prvom kvartalu 2018. (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španija, Belgija, Švajcarska, Portugal, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija) i našao se među prva tri u još sedam zemalja (Italija, Nemačka, Francuska, Švedska, Slovačka, Rumunija i Bugarska).

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама