Dvostruke ubice dijele ćeliju u ZIKS – u

Foto: MONDO/Aleksandra Rogošić

Srpski državljanin M. B. iz Niša i D. P. iz Kotora dijele pritvorsku ćeliju u spuškom Istražnom zatvoru i pod posebnim su mjerama nadzora.

  Izvor Pobjede navodi da je ćelija koju Bulatović i Pavićević dijele od kada su pritvoreni pokrivena video nadzorom. Specijalne mjere obezbjeđenja ove dvojice pritvorenika nijesu iznenađenje s obzirom da važe za osobe bliske kavačkom klanu i terete se za učestvovanje u ubistvu Đorđa Borete i Dalibora Đurića, koji su slovili za članove škaljarskog klana.

Miljan Bulatović je zajedno sa Vladimirom Šmanjom uhapšen 9. decembra 2016. godine, nekoliko dana nakon likvidacije Đorđa Borete u bečićkom lokalu Trofej, kada je kao slučajna žrtva stradao i penzionisani niški ljekar Dragan Zečević. Tom prilikom ranjen je i vlasnik lokala Trofej Ivo Stanišić.

Prema optužnici, Budvanin Vasilije Rafailović direktni je izvršilac ubistva, a tog dana na motociklu ga je vozio sugrađanin Ratko Vušović. Njima se sudi u odsustvu, isto kao i Bjelopoljcu Ivanu D. Cicmilu, optuženom da je bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja, prenosi Pobjeda.

Ilija Pavlović, piše u optužnici, bio je zadužen za nabavku i skladištenje oružja i municije, a njegov brat Boško za prenošenje poruka između članova kriminalne grupe i organizatora.

Bulatović i Šmanja optuženi su da su pomogli napadačima prije i nakon zločina, skrivajući oružje, motocikl i predmete korišćene u ubistvu.

Šmanja i Bulatović ostali su pri navodima odbrane date na početku suđenja, ponovili su da ne priznaju krivična djela za koja se terete.

mondo.mehttp://mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама