„Eleanor“ Mustang se vratila i košta 156.000€

Foto: Screenshot

Ko je pre 18 godina gledao film „Nestao za 60 sekundi“ sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi, sigurno se momentalno zaljubio u čuveni Shelby Mustang GT500 koji je bio glavna meta kradljivaca automobila.

Popularna „Eleanor“ će uskoro da se vrati na puteve i u realnom životu zahvaljujući kompaniji Fusion Motor koja je obezbedila prava na proizvodnju zvanično licenciranog Eleanor Mustang Fastbacka.

Predsednik kompanije Joel Vazana je upoznao producentkinju filma Denis Haliki, čiji je suprug H.B. Toby režirao i glumio u originalnom filmu iz 1974, u kojem je korišćen Ford Mustang iz 1971.

Nakon što je Haliki obišla Vazanovu fabriku, došli su na ideju da ponovo prave Eleanor Mustange, bazirane na modelu iz 1967. ili 1968. godine.

Vozila donori će biti potpuno prepravljena, a kao pogon je predviđen 5.0-litarski Roush V8 motor u verzijama od 430 do 750 KS.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

These guys just started selling officially-licensed 750hp Eleanor  replicas from $189k 😍😍 https://buff.ly/2lUwf4v 

Kupci će takođe moći da biraju između petostepenog manuelnog ili šestostepenog automatskog menjača.

Unutrašnjost će biti osvežena Recaro sedištima, Auto Meter brzinomerom i savremenim multimedijalnim sistemom i navigacijom.

Zainteresovani kupci će na isporuku svog primerka morati da čekaju šest meseci, a on će ih koštati najmanje 156.000 evra.

Mustang Eleanor sa najjačim agregatom od 750 KS će koštati dodatnih 16.000 evra, a uz drugu dodatnu opremu cena automobila može dostići i više od 200.000.

Ako je ovo previše za vas, bar se možete poigrati sa konfiguratorom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама