EXIT najbolji u Evropi!

Vodeća evropska platforma za turističke destinacije proglasila je novosadski festival najboljim u Evropi!

EXIT je proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja „European Best Destinations“ koje se dodeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom.

Osvojio je prvo mesto ispred festivala kao što su engleski Secret Garden (2. mesto), belgijski Tomorrowland (3. mesto), pa čak i festivalski gigant Glastonbury (4. mesto), te susedni Sziget (5. mesto)! Iz „European Best Destinations“ je saopšteno da su letnji muzički festivali deo evropskog identiteta i da je EXIT postao jedan od najvažnijih festivala na svetu: “Sa vašim festivalom doprinosite privlačnosti Evrope kao svetske destinacije broj 1 u svetu“, navodi se u saopštenju iz Brisela.

„Nakon nagrada za najbolje evropske festivale 2014. za EXIT i 2015. za Sea Dance, ovo priznanje potvrđuje ugled jednog od vodećih muzičkih festivala na svetu. Posebno je zadovoljstvo što smo uspeli da se pozicioniramo ispred svih ostalih vodećih evropskih festivala sa desetostruko većim budžetima i što smo Novi Sad i celu Srbiju ponovo učinili festivalskom prestonicom Evrope“, izjavio je osnivač festivala, Dušan Kovačević.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама