Fale još samo bele gume: Citroen E-Mehari By Courreges

Krajem 2015. Citroen je u saradnji sa kompanijom Bollore konstruisao laki električni četvorosed sa otvorenim krovom, inspirisan nekadašnjim jeftinim terenskim vozilom – modelom Mehari. Na predstojeći sajam u Ženevi stiže posebno stilizovana verzija koju je dizajnirala modna kuća Courreges.

Gotovo svi delovi ovog vozila, osim pneumatika, ofarbani su u belo, a slično je i u kabini tako da bi vam u vožnji čak i pri oblačnom danu bile potrebne sunčane naočare a da ne spominjemo muke koje biste imali oko održavanja automobila čistim.

Ipak, s obzirom da je E-Mehari By Courreges namenjen isključivo u promotivne svrhe, vozilo predstavlja samo još jedan zanimljiv koncept.

Inače, serijsku verziju pogoni električni motor koji proizvodi 68 ks (50 kW), a napaja se iz baterije od 30 kWh. Automobil je u stanju da razvije maksimalnih 110 km/h. Sa jednim punjenjem moguće je preći do 200 km.

Da bi se baterija potpuno napunila, potrebno je 13-16 sati, u zavisnosti od vrste električnog priključka.

Citroen E-Mehari proizvodiće se u fabrici u Renu, u Francuskoj, zajedno sa sestrinskim modelom Bollore Bluesummer, a osim interesantnog dizajna, njegov glavni prodajni adut trebalo bi da bude niska cena i mali troškovi eksploatacije.

B92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама