FOTO: Sjajan plasman beranskog plesnog kluba Duga na takmičenju u Nikšiću

Plesni klub „Duga“ iz Berana učestvovao je na Međunarodnom takmičenju plesa „Božica Pejović“ u Nikšiću 14. maja, gdje su se predstavili sa pet koreografija i u različitim kategorijama osvojili četiri prve nagrade i jednu treću.

Prvo mjesto pripalo je koreografijama Mama mia (grupa Pčelice) u kategoriji Show dance fomacija pčelice, „Candies“ (grupa MIracle) u kategoriji Street dance show formacija djeca, „Nostradamus“ u kategoriji Show dance formacija djeca, kao i koreografija Vrsuta (moderna verzija) u kategoriji etno-folk show. Koreografije plesa potpisuje Marina Nina Rmuš, a folklora Maja Dakić, koja je i predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Duga“.

Takmičenje je okupilo oko 1.000 plesača iz 17 plesnih klubova, a organizova ga je Savez modernog plesa Crne Gore i Plesni klub Matrix iz Nikšića.

Plesni klub „Duga“ je polufinalista televizijske emisije „Više od igre“ i dobitnik specijalne nagrade na Međunarodnom takmičenju plesa Vršac Grand Prix. Krajem maja će nastupati Beogradskom manifestu kao jedini predstavnik iz Crne Gore.

izvor: cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама