Glumac se obesio pred publikom!

Mladi glumac preminuo je od povreda zadobijenih tokom scene vešanja u pozorištu.

Rafael Šumaher (27), glumac eksperimentalnog pozorišta iz Pize, izgubio je život u bizarnom događaju krajem prošle nedelje. Glumac je igrao lika koji izvršava samoubistvo, i prema scenariju predstave, trebalo je da, nakon izgovorenog monologa, lažnim pucnjem oduzme sebi život.

Prema pisanju italijanskog „Il đorna“, Šumaher je sam odlučio da njegova pozorišna smrt bude vešanje, o čemu nije obavestio reditelja. Predstava je igrana u dvorištu Teatra Luks u Pizi, i zamišljena je tako da se radnja odvija na više mesta, a publika šeta od jedne do druge scene.

Šumaher je glavu prekrio crnom tkaninom i stavio omču, a zatim šutnuo stolicu na kojoj je stajao. Pošto mu je lice bilo prekriveno, publika nije mogla da primeti da nešto nije u redu, ali je studentkinja medicine koja se zatekla na licu mesta primetila da je glumac počeo da drhti i alarmirala ostale.

Zajedno sa dvojicom muškaraca, oslobodila ga je omče i hitno je prebačen u bolnicu, ali su lekari konstatovali da je doživeo moždanu smrt jer je predugo bio bez kiseonika. Proteklog vikenda, porodica ga je isključila sa aparata i dala dozvolu da njegovi organi budu donirani.

Policija u Pizi pokrenula je istragu zbog ovog slučaja, i „Il đorno“ navodi da su četiri osobe pod istragom i da će možda biti optužene za ubistvo iz nehata.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама