Hirurga bez licence krive za smrt pacijenta?

Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Hirurg M.C obavljao je djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije u KCCG, iako nije imao licencu za rad kao vaskularni hirurg, koju izdaje Ljekarska komora Crne Gore, niti je završio užu specijalizaciju iz te oblasti.

To je utvrđeno nakon nadzora Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju Uprave za inspekcijske poslove, piše Dan.

Kontrolu je obavio zdravstveni inspektor dr Bogdan Drobnjak, koji je početkom ovog mjeseca zabranio doktoru M.C da obavlja djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije.

U rješenju zdravstvenog inspektora Drobnjaka, u koji je Dan imao uvid, ističe se da ga je direktorica KCCG Zorica Kovačević, nakon što je naložio da mu bude dostavljena dokumentacija o stručnim kvalifikacijama ljekara, obavijestila da M.C nema dokumenta-diplomu o završenoj užoj specijalizaciji vaskularne hirurgije i licencu za rad kao vaskularni hirurg.

Radi se o ljekaru KCCG protiv koga je Podgoričanin Nebojša Janković podnio krivičnu prijavu, zbog smrti njegovog brata Saše Jankovića, nekadašnjeg basiste crnogorske muzičke grupe “Crveno i crno”.

Saša Janković je preminuo 27. maja prošle godine u prostorijama KCCG nakon što je dva dana ranije primljen u Urgentni centar zbog jakih bolova.

mondo.mehttp://mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама