Humanitarna izložba sedmogodišnjaka

Prva humanitarna izložba slika sedmogodišnjeg Save Jovovića biće održana u četvrtak, 14. decembra u 19 sati u KIC-u Budo Tomović. Sava temperama slika od druge godine i do sada ima 64 rada koji su spremni za njegovu prvu izložbu. Sva sredstva od prodaje slika namijenjena su kupovini materijala za razvoj umjetnosti kod djece u Dječijem domu Mladost u Bijeloj.

Prema riječima Savine mame Ivone Dabetić Jovović, Sava slika temperama, slika apstraktno, slika ono što osjeća, slika svoju percepciju stvarnosti.

„Njegove radove su akademski slikari, već od samog početka, prepoznali kao odraz talenta, iskrenosti i kreativnosti. U prethodnih pet godina naslikao je 64 rada na bloku 5, rijetko i na A4 papiru, koji su spremni za njegovu prvu izložbu. Od toga je dio radova za prodaju, dok su ostali radovi već poklonjeni ili od strane mladog umjetnika označeni kao radovi koje želi da zadrži za sebe i u krugu porodice, jer za njega imaju poseban značaj i veliku emotivnu vrijednost“, navodi Jovović.

Sava je učenik drugog razreda Osnovne škole Sutjeska.

„Posebno ga je dotakla posjeta djeci u Dječijem domu Mladost u Bijeloj, kada su se svi divno družili i s velikom ljubavlju i srećom reagovali na poklone koje im je donio. Shvatio je da darivanje i poklanjanje pažnje djecu usrećuje i poželio je da to radi što više i češće. Iz svih tih razloga, u dogovoru sa roditeljima, prvu svoju izložbu posvetio je njima“, kazala je Jovović.

Savina mama dodaje da im je namjera da pomognu i omoguće djeci iz Dječijeg doma Mladost u Bijeloj da, iako im je sudbina dala izazovne životne okolnosti, ipak mogu ostvariti svoj prirodni potencijal i ostvariti srećan i ispunjen život.

„Značajno je omogućiti im da razvijaju svoj talenat i da u budućnosti privređuju od nečega što vole i u čemu uživaju. Tako će im život biti ljepši i lakši. Naše brojne dalje aktivnosti biće realizovane sa istim ciljem, da pomognemo u stvaranju srećnijeg i ispunjenijeg života za svu našu djec“, zaključuje Jovović.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама