Idealan sok protiv prolećnog umora: Ima samo tri sastojka

Smanjeni unos vitamina i slaba fizička aktivnost tokom zimskih meseci samo su neki od uzroka prolećnog umora koji često donosi pospanost, malaksalost i nedostatak energije. Ako ste i vi njegove žrtve, sok od pomorandže i lanenog ulja pomoći će vam da brzo vratite energiju.

Jednostavni šećeri koje naglo unosimo u organizam konzumacijom slatkiša brzinsko su rešenje za podizanje energije koje traje između 15 i 40 minuta.

Dugotrajniji rezultat pružiće vam upravo pomorandža u kombinaciji s lanenim uljem. Ona je bogata vitaminom C, kalcijumom i folnom kiselinom, a ulje je tu da uspori izlazak voćnih šećera iz pomorandže u krvotok i tako osigurava ravnomerno stvaranje energije u trajanju od nekoliko sati.

To nije jedina prednost korišćenja ove zdrave namirnice. Takođe će vam pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i bolesti pluća, a medicinska istraživanja pokazala su da redovno korišenje lanenog ulja smanjuje povišeni krvni pritisak.

Nutricionisti preporučuju da se koristi kao dodatak ishrani, ali bez termičke obrade’, jer bi kuvanje na visokoj temperaturi uništilo zdrave masnoće u ulju. Stoga ga dodajte u gotova jela, soseve, salate i supe.

Sok od pomorandže i lanenog ulja možete piti svakodnevno, a njegova priprema je brza i jednostavna.

Sastojci:

3 oljuštene pomorandže
1 kašika lanenog ulja
1 dl hladne vode

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmešajte. Ako nemate blender, ručno iscedite sok od pomorandže, u njega dodajte ulje i vodu pa dobro promešajte.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама