Imate problema sa štitnom? Na vrat stavite crveni luk

Ukoliko imate problema sa štitnom žlijezdom luk može biti veoma koristan saveznik. Recept doktora Igora Knjazkina iz Moskve se pokazao kao jedan od najefikasnijih u stimulisanju rada štitne žlijezde.

Recept:

Uveče prije spavanja isijecite crveni luk po pola tako da iz njega krene sok. Sa obje polovine laganim kružnim pokretima dobro istrljajte vrat u predjelu oko štitne žlijezde.

Posle toga možete slobodno da legnete, ali nemojte da perete vrat, kako bi sok crvenog luka mogao da djeluje preko noći. Na ovaj način se podstiče funkcija štitne žlijezde. Recept je pogodan za osobe koje imaju probleme sa hipotireozom, odnosno smanjenom funkcijom štitne žlijezde.

Luk ima brojna korisna svojstva, on prečišćava vazduh, ubija patogene i bakterije, čisti krv i sl.

Crveni luk sadrži puno vitamina i minerala, uključujući kalcijum, magnezijum, kalijum, mangan, vitamine C, K i B6. On će vam pomoći da budete zdravi, a može da spriječi i razvoj nekih hroničnih bolesti.

Lijep ukus čini luk sjajnim dodatkom u svim jelima. Može da se griluje, peče, karamelizuje i koristi svjež u salatama. On neće dodati kalorije jelu, kao ni suvišni natrijum ili loše masti.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама