Inspekcija povukla više serija Diklofena

Agencija za ljekove i medicinska sredstva (Calims) predložila je nadležnoj inspekciji povlačenje iz prometa lijeka „Diklofen“, gastrorezistentne tablete od 20×50 miligrama, zbog prijavljenog odstupanja od standarda kvaliteta.

Kako je objavljeno na sajtu Calimsa, iz veleprodaje i apoteka povlače se serije kojima je rok trajanja do maja i juna 2017. i marta i jula 2018. godine, piše Pobjeda.

„Galenika Crna Gora“ kao nosilac dozvole za lijek „diklofen“ koji se koristi za liječenje bola i inflamacije različite etiologije, proizvođača „Galenika“ Srbija, obavijestila je Calims o potrebi povlačenja iz prometa.

– Odluka o povlačenju donijeta je nakon ispitivanja navedenih serija kojim je utvrđeno odstupanje od standarda kvaliteta u jednom od testova koji se izvode u skladu sa specifikacijom kvaliteta gotovog proizvoda (ispitivanje srodnih supstanci), kazali su iz Agencije za ljekove i medicinska sredstva.

Oni naglašavaju da pretraživanjem nacionalne baze neželjenih dejstava ljekova koja su se ispoljila na teritoriji Crne Gore, koju vodi Calims, nije pronađena nijedna prijava sumnje na neželjeno dejstvo lijeka „diklofen“ gastrorezistentna tableta, 20x50miligrama.

izvor:aktuelno.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама