Interes Srbije da je vojno neutralna

 Vučić (Foto: Beta)

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je za “Večernje novosti” da je interes Srbije da bude vojno neutralna što je, kako kaže, Rusiji zaista važno”.

„Želimo dobre i čvrste odnose u budućnosti, i to ne tradicionalne, istorijske i kulturne veze, kako bi to neko želio da ograniči, već dobre političke i ekonomske odnose sa Ruskom Federacijom. Ne zaboravite, jedna stvar će ući u istoriju, a to je odluka od 8. jula 2016. Zahvaljujući predsiedniku Putinu, Lavrovu i Čurkinu, Srbi nijesu, jedini, uz jedno afričko pleme, proglašeni za genocidni narod“, rekao je Vučić. 

Podsjećamo, Vučić je sredinom decembra u Moskvi sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. 

Kako kaže, on je tada Putinu rekao da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji dokle god stranka koju vodi kontroliše većinu u Vladi, što je, kako kaže, rekao i u Vašingtonu. 

„Nijesam siguran da su u Rusiji svi oduševljeni time kada govorim da je Srbija na evropskom putu, ali moram da kažem da mi predsjednik Putin ništa nije prigovorio po tom pitanju“, kazao je Vučić. 

On navodi da je pred Putinom i na konferenciji za novinare rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu. 

Osim toga, Vučić ističe i da mu „nije prvi put da sa Putinom razgovara u četiri oka, bez prevodioca“. 

„Još jednom smo imali takav susret i to u njegovoj kući. Moj ruski napreduje pošto ga dodatno učim i njemu ne smeta ni da pogriješim. Razumjeli smo se. I to je najvažnije“, kaže Vučić. 

 rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама